Nový jízdní řád MHD ve Frýdku-Místku nevyhovuje mnoha občanům

Frýdek-Místek - Na magistrát ve Frýdku-Místku přišlo 130 stížností. Lidem vadí uspořádání nového jízdního řádu a stěžují si na špatné spojení okrajových částí s centrem nebo chybějící spoje v hodinách, kdy jezdí lidé do práce. Vedení města říká, že chce lidem vyhovět a znovu jízdní řád změní. Prý dokáže vyřešit až 85 procent všech stížností.

Od ledna se tedy chystá zcela nový jízdní řád. Podle cestujících ten původní, prosincový dopravu značně zkomplikoval. Kvůli údajné špatné návaznosti některých linek se dokonce lidé nemůžou dostat do práce, nejvíc je prý trápí návrat z odpoledních směn. „Děvčata, která k nám dojíždějí do práce, mají problém vůbec se na některé směny dostat,“ vysvětluje jeden z konkrétních důsledků celého problému ekonom závodu Slezan 02 Oldřich Nadvorník.
 
Radnice svůj neúspěch zdůvodňuje tím, že musela celý jízdní řád od základu změnit. „Jízdní řád musel reagovat na změny v dopravní struktuře, což je přesun autobusového nádraží z Místku do Frýdku a uzavření křižovatky náměstí Politických obětí,“ vysvětluje vzniklou situaci Vladimír Návrat ze silničního a městského dopravního inženýrství.
 
Mluvčí magistrátu ve Frýdku-Místku Jana Matějíková považuje za nemožné, aby se celý jízdní řád podařilo sestavit hned napoprvé a slibuje, že úpravy v novém řádu vyhoví požadavkům většiny lidí, kteří si na ten starý stěžovali.