Ve Dvoře Králové se střílelo na autosalon

Hradec Králové - Na autosalon ve Dvoře Králové nad Labem někdo střílel. Kulky zničily část výlohy a poškodily i dvě vystavená auta. Kriminalisté neberou případ na lehkou váhu.

Stopy po dvou výstřelech zřejmě z blízkosti jen několika desítek metrů vyděsily majitele autosalónu na okraji Dvora Králové nad Labem i jeho zaměstnance. „Tady je vidět průstřel od té střely a kulka se zastavila na autě. Střelba poškodila dvě auta,“ názorně předvádí majitel autosalonu Nasik Kiriakovský.  
.
Pachatel podle svědka z okolí střílel zřejmě v noci. „Proti nám to určitě nebylo. Já se domnívám, že to byla dopadová plocha těch dvou výstřelů, Proti komu to bylo zaměřené, ale nevíme,“ dodává majitel.   
 
Podle prvních zjištění policie prolétly obě kulky také areálem Městských lesů ve Dvoře Králové nad Labem. „Trošku mě to překvapilo, protože to tady nebývalo zvykem, ale myslím, že se nás to příliš nedotýká. V každém případě by se to mělo objasnit, aby bylo jasné, o co jde,“ říká Richard Horáček z Městských lesů Dvůr Králové nad Labem.  
 
Policisté stanovili dráhu výstřelů, určili postavení útočníka a našli i kulky. „Tyto stopy byly zaslány na expertízu,“ uvádí mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR v Trutnově Jiří Prouza. „Je potřeba důkladně věc vyšetřit, protože nemůžou chodit jen tak lidé po městě a střílet. Je důležité, aby věc nezapadla,“ zdůrazňuje Nasik Kiriakovský. „Na tomto případu policie intenzivně pracuje. Je to věc, která je společensky nebezpečná, proto byly nasazeny veškeré síly,“ informuje Jiří Prouza.   
 
Autosalón chrání průmyslové kamery s videozáznamem. Ty by měly pomoci odhalit okolnosti střelby.