Bankovní lupič si peníze neužil

Mohelnice - Jen dvě hodiny měl lupič peníze, které sebral včera po poledni v pobočce Komerční banky v Mohelnici. Svědek přepadení byl sice jediný, ale byl to policista v civilu. Lupiče pronásledoval a navedl kolegy na jeho stopu. Z banky si pachatel odnesl asi 200 tisíc korun, ženu za přepážkou přitom ohrožoval pistolí.

Deset minut po dvanácté hodině vešel do pobočky Komerční banky v Mohelnici muž maskovaný čepicí a punčochou přes obličej. „Vytáhl pistoli a ohrožoval s ní pokladní. Ta mu vydala finanční hotovost a pachatel z pobočky banky beze spěchu odešel,“ popisuje situaci komisař Policie ČR v Šumperku Petr Kolář.
 
Jediným zákazníkem v pobočce byl v tu chvíli policista. Ten sice nebyl ve službě, ale přesto začal lupiče pronásledovat. Prchající muž na něho namířil zbraň a vyhrožoval mu zabitím. Policista však ve sledování pokračoval a kolegům předal informace, jakým autem a kterým směrem odjel. Kriminalisté ho pak i s penězi zatkli doma. "K vlastnímu
přepadení banky došlo krátce po dvanácté hodině. Pachatel byl policisty zadržen ve svém bydlišti v půl třetí, takže si peníze příliš neužil. Odnesl si necelých 200 tisíc korun,„ uvádí k případu zástupce ředitele šumperské policie Milan Pospíšek. “Pachatelem je jednatřicetiletý muž, je to osoba samostatně výdělečně činná. K loupeži ho vedly finanční problémy. Měl  dluhy u několika bank i ČSSZ," dodává Petr Kolář.  
 
Lupič stihl během necelých dvou hodin uhradit část svých dluhů, policie ale peníze dostane zpět. Muž je zatím obviněn z loupeže a pravděpodobně mu přibude i obvinění z vydírání.
 
Za poslední 3 roky došlo na Šumpersku ke 12 přepadením, pouze 3 policisté neobjasnili.