Celníci udeřili na tržnici v Aši

Cheb - Pod nepřetržitým celním dohledem je tržnice Lipový dvůr v Aši. V neděli tam celníci a další kontrolní úřady zabavili nelegální zboží, zahájili několik desítek správních řízení a nařídili uzavřít prodejnu potravin. Dohled celníků nad tržnicí má trvat až několik týdnů. Opatření má zabránit dovezení dalších padělků.

Úder kontrolních úřadů zasáhl tentokrát nepravosti trhovců komplexně a v celé šíři. „Zasahuje tady celní správa, dále orgány hygieny, živnostenského odboru, České zemědělské a potravinářské inspekce, České obchodní inspekce, jsou tu zástupci cizinecké a pohraniční policie,“ vypočítává aktéry operace mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták.

Sumář včerejšího zásahu se ještě dělá. Zabavené textilní padělky, cigarety a zvukové nosiče budou ale jistě v milionových hodnotách. Hygienici a Česká zemědělská a potravinářská inspekce navíc uzavřeli v areálu prodejnu potravin. O její úrovni nejvíce vypovídá snad to, že tam našli pasti s dávno chycenými potkany.„Co se týká hygieny, tak tam byly zjištěny zásadní věci,“ svěřuje se s prvními dojmy mluvčí České zemědělské a potravinářské inspekce Jaroslav Škopek.

Podle celníků teď nastupuje hra nervů. Pro ně je to nepříjemné hlavně v noci, kdy teploty klesají k nule.