Policisté dopadli ve Frýdku-Místku Lukáš Kužílka, údajného komplice zastřeleného zloděje

Ostrava - Policisté ve Frýdku-Místku v sobotu dopadli hledaného Lukáše Kužílka, po němž pátrali déle než měsíc. Kužílek byl šéfem tříčlenného gangu a komplicem zloděje, kterého na konci ledna zastřelila policie v Libhošti na Novojičínsku.

Sedmadvacetiletý Lukáš Kužílek byl podle policistů hlavou tříčlenného gangu, který vykradl přes 40 čerpacích stanic. Unikl zásahu policejního komanda, které se pokusilo zloděje zadržet přímo při činu 28. ledna nedaleko Libhoště . Jednoho z lupičů policisté zatkli, druhého postřelili. Ten pak zemřel. Kužílek z místa zásahu ujel autem, kterým najížděl do policistů. Během sobotního zatýkání ale odpor nekladl. Nyní mu hrozí až osmileté vězení.
 
„Policisté zadrželi posledního z trojice pachatelů při zásahové akci Úklid, která skončila v sobotu ve 21:45. Dopadený muž byl obviněn mimo jiné z trestných činů krádeže a poškozování cizích věcí se škodou přesahující tři miliony korun,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Podle policie hledaný muž stihl na útěku sám vykrást další tři čerpací stanice - ve Frýdlantě nad Ostravicí, Vojkovicích a ve Frýdku-Místku.
 
Trojice mladých mužů podle policie vykrádala především zavřené prodejny u čerpacích stanic. Na svědomí mají údajně také vloupání do restaurací a autobazaru, kde ukradli pět vozů.