Stavba haly v Karlových Varech se dle odpůrců prodražuje

Karlovy Vary - Do stavby multifunkční haly v Karlových Varech se znovu pustili její odpůrci. Podle nich se stavba zbytečně prodražuje. Jak říkají, změny v projektu by ušetřily víc než 20 milionů. Magistrát toto tvrzení ale odmítá. Rozdíl mezi původní nabídkou a cenou, kterou magistrát za stavbu betonových výztuh zaplatí, odhaduje Otmar Homolka celkem na 18 milionů korun.

„Původní nabídka je 2102 Kč na běžný metr. Teď v současné době je fakturace 7640 Kč na metr,“ podotkl Homolka, organizátor petice a dodal: „Tam opravdu jsou používané položky, které v tom původním rozpočtu nebyly.“

Podle náměstka primátorky jsou úpravy v rozpočtu běžnou součástí takto velkých projektů a tzv. vícepráce nijak nepřekračují schválený rozpočet. „Čerpání této rezervní částky, která byla ve výši 1% z celého objemu stavby, je zhruba v částce 8 milionů korun, což je součástí kontrolní správy v zastupitelstvu města,“ namítl náměstek primátorky Petr Keřka.

Na problémy a nejasnosti spojené se stavbou multifunkční haly upozorňují její kritici i na internetových stránkách radnicnilisty.cz. Tam na situaci reaguje i hudební skupina cíleně vytvořenou skladbou. „Určitě je to reálná reflexe mladých lidí tady v Karlových Varech. Zmiňují tam řadu problémů a multifunkční hala se tam také promítá,“ konstatoval Jiří Kotek, opoziční zastupitel.

Na rozpory v dokumentaci ke stavbě multifunkční haly chce Otmar Homolka upozornit karlovarské zastupitele na jednání 18.září.