Překupníci skipasů způsobují vlekařům milionové škody

Krkonoše - Překupníci skipasů způsobují majitelům lyžařských areálů milionové škody. Permanentky skupují od lidí, kteří si přijeli zalyžovat jen na pár hodin, a pak je prodávají levněji dál. Majitelé vleků a lanovek se chtějí bránit, v úvahu připadají fotky na permanentkách nebo bezpečnostní kamery.

Mnozí překupníci si z výkupu a prodeje lístků udělali živnost, jejich služeb lyžaři s oblibou využívají. „V tuto chvíli jsme tu zaznamenali tři až čtyři organizované skupiny tvořené dvěma až třemi lidmi,“ popsal situaci jednatel lyžařského areálu Černá Hora Petr Hynek. Ztrátu z neoficiálního prodeje odhaduje na milion korun ročně.

Dalšímu nelegálnímu prodeji permanentek chtějí vlekaři z Černé Hory zamezit již příští sezónu. „Nebudu o tom konkrétně hovořit, abych osoby, které to dělají, na tuto situaci nepřipravil. Chystáme ale opatření ohledně typu jízdenek a kamerového systému,“ uvedl Hynek.

Co provozovatele vleků naopak potěšilo, je návrat zimy. Provozovatelé areálu spustí sněhová děla a pomůže jim i příroda. Podle předpovědi by na horách mohlo připadnout až 30 centimetrů sněhu.