Okno do praxe studentům představuje zaměstnavatele

Olomouc - Tři desítky zaměstnavatelů se v těchto dnech představují studentům Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Akce s názvem Okno do praxe přináší podle organizátorů mladým lidem možnost promluvit si s budoucími zaměstnavateli o svých požadavcích a zjistit, jaké bude jejich uplatnění na trhu práce po skončení studia.

Okno do praxe má propojit budoucí absolventy přírodovědecké fakulty s firmami a institucemi, ve kterých lze najít uplatnění v oboru. Zástupci firem navíc mohou studenty připravit na přijímací řízení, mohou si domluvit stáž nebo praxi v rámci studia. Studenti, kteří končí studium, dostanou informace, co firmy nabízejí, případně se seznámí s potenciálními zaměstnavateli.

Vedení fakulty pořádá akci takového rozsahu poprvé, ve třech dnech se setkají studenti s firmami z oborů matematiky a informatiky, chemie a biologie a vědy o Zemi. Proděkan pro studijní záležitosti PřF UP Josef Molnár je přesvědčený, že zde studenti naleznou širokou nabídku uplatnění a navíc jim firmy předvedou, jak se prezentovat, jak prokázat svoje portfolio, svoje zkušenosti a vědomosti.

Některé z firem už s přírodovědeckou fakultou spolupracují a studenti ve společnostech i pracují. I tak ale firmy hledají posily mezi přírodovědci ve specializovaných oborech. Prezentující firmy se snaží nalákat ty nejlepší z nejlepších. Hledají potencionální kandidáty a chtějí oslovit studenty, kteří u nich ještě nebyli.

Podobnou akci s názvem Veletrh práce pořádá UP pro všechny studijní obory. Na PřF je to první samostatná akce pro firmy a studenty.