Ředitel Městské policie v Jablonci, obviněný z vydírání, rezignoval

Jablonec nad Nisou - Na svůj post dnes rezignoval ředitel jablonecké městské policie Pavel Onodi. Onodi čelí obvinění z vydírání a také zneužití pravomoci veřejného činitele. Jeho rezignaci přijala rada města, na svém místě ale zůstane do konce dubna a zavázal se dostát i svému úkolu a vytvořit koncepci činnosti městské policie.

„Respektujeme jeho rozhodnutí. I nadále jsme přesvědčeni, že při výběrovém řízení jsme vybrali toho nejlepšího kandidáta z přítomných uchazečů,“ domnívá se jablonecký starosta Petr Tulpa. Dodal, že o správnosti výběru svědčí i fakt, že Onodi nastartoval za svého krátkého působení v městské policii kladné změny.

Onodi je souzen kvůli údajnému vydírání, kterého se podle obžaloby dopustil v době, kdy dělal velitele vojenského útvaru pro výcvik psů v Grabštejně. Podle obžaloby nutil mladou ženu, kterou si najal na fotografování, aby se svlékala a svazoval ji. Za to mu hrozí až tři roky vězení, rozsudek v případu však zatím nepadl.

Není to ale jediný problém, nedávno ho protikorupční policie obvinila ze zneužití pravomoci veřejného činitele kvůli zakázkám pro veterinární základnu, kde do roku 2006 působil. I tam mu hrozí až tříletý trest. Onodi v obou případech tvrdí, že je nevinen.