Valašské království bojkotuje OH v Pekingu humorem

Frenštát pod Radhoštěm - Reprezentační tým Valašského království bojkotuje blížící se olympijské hry v Číně. Humornou formou se chtějí autoři úspěšného turistického projektu připojit k protestu proti porušování lidských práv v Tibetu. V den zahájení olympiády v Pekingu začnou navíc již potřetí ve Frenštátu pod Radhoštěm Valašské hry. Zástupci království vyzývají sportovce, aby olympiádu v Číně vyměnili za hry v Beskydách, které se konají osmého a devátého srpna.

Pokud by se tak rozhodli, čekají je takové disciplíny jako hod ovcí do ohrady, koulení ořechů, valašský golf nebo přetahování o slivovici. 

„Valašský reprezentační tým bude bojkotovat svoji účast na olympiádě v Pekingu,“ vysvětluje recesní akci za Valašské království Tomáš Harabiš. Dodává ale, že se nejedná pouze o legraci, ale o akci, „která má určitou hloubku“.

Tiskový mluvčí Českého olympijského výboru Jan Martínek na výzvu Valachů, aby čeští sportovci přijeli raději do Beskyd, reaguje vážně: „Olympijský výbor neuvažuje o tom, že by nějakým způsobem podpořil bojkot olympijských her v Pekingu. Výbor je apolitickou organizací.“