Zloděj ukradl na Chebsku žulové sloupy z podloubí, část domu se zřítila

Cheb - Zloději ukradli ve Vysočanech na Mariánskolázeňsku dva žulové sloupy, které podpíraly podloubí statku. Část budovy se pak zřítila. Krádeže kovů vyšetřuje policie na Chebsku často, zejména u barevných kovů jdou přitom škody do desítek i stovek tisíc. Krádež celé části domu je ale ojedinělá.

Statek majitelé nevyužívají k bydlení, proto na krádež přišli až se zpožděním. Sloupy zmizely v době mezi 6. a 13. dubnem. „Zloděj sloupy vytrhl ze zdi, čímž porušil statiku objektu a došlo ke zřícení části podloubí. Dvaatřicetileté majitelce vznikla škoda za 600.000 korun,“ uvedla mluvčí chebské policie Martina Hrušková.

Policie případ vyšetřuje jako krádež a poškozování cizí věci. Nejde přitom o ojedinělý případ, kdy zloději na Chebsku kradou už nejen kovový odpad, ale i celé stavby. V polovině února zmizel celý železniční most na nepoužívané trati mezi Chebem a Starým Hrozňatovem. Jednokolejný most měl podle odhadů váhu asi čtyř tun a pravděpodobně skončil v některé ze sběren druhotných surovin.