Špatné dopravní značení na Turnovsku mate řidiče

Turnov - Lidé žijící v Malém Rohozci u Turnova už měsíce upozorňují na špatné dopravní značení. Auta mířící do Harrachova totiž každodenně zajíždějí do obce, kde se pak otáčejí. Podle místních za to může původní označení mezinárodní silnice, která přes Malý Rohozec vedla ještě vloni.

Bloudící řidiči v Malém Rohozci nejsou vůbec nic neobvyklého. Denně jich sem zbytečně zajíždějí desítky. „U plotu zámecké zahrady je stále značka E65, tato značka je tedy zavádějící,” uvedl Josef Kunetka, obyvatel Hrubého Rohozce a člen zastupitelstva Turnova.

Na vině jsou také automobilové navigační systémy. Obchvat Turnova je v provozu teprve od loňska, ale systém GPS řidiče stále navádí na Harrachov přes obec. Na zavádějící značení a chybějící směrovky upozorňují místní obyvatelé radnici opakovaně, ovšem zcela bezvýsledně.

„Samozřejmě o problému víme, označení té křižovatky není na naší straně je na straně správce komunikace,” obhajoval se Pavel Vaňátko, vedoucí odboru dopravy v Turnově.

„Značení by mělo být směrem na Harrachov, pokud není, tak pravděpodobně došlo k odstranění značek v rámci opravy Bezručovy ulice, což byla stavba města Turnov,” konstatoval Jan Stach, stavební náměstek Ředitelství silnic a dálnic ČR v Libereci.

Místní obyvatelé chtěli značky upravit sami, to si ale nakonec rozmysleli. Jeden z nich to již dříve zkusil a hrozila mu tří set tisícová pokuta. Slepá ulice totiž byla označena zákazem vjezdu, proto značku proto zakryl igelitovou taškou.

Podle místních není špatné dopravní značení v Turnově žádnou výjimkou, tvrdí, že jejich stížnosti ale nebere nikdo vážně.