Na louce v Uzenicích tančí asi 2000 lidí, hudba hrála celou noc

Uzenice (Strakonicko) - Na soukromou oslavu narozenin v Uzenicích na Strakonicku, která se v pátek změní v technoparty Open Air Freeparty, zatím dorazilo na 2000 lidí. Hudba hrála v podstatě celou noc, čímž organizátoři porušili obecní vyhlášku. Podle mluvčí strakonické policie Jaromíry Novákové nedošlo k vážnějším konfliktům a nikdo z místních obyvatel si na hluk nestěžoval.

Akce je řádně ohlášená, je to soukromá oslava na soukromém pozemku, který si organizátoři pronajali. „Na místě se pohybuje hodně aut, několik z nich parkuje mimo pronajatou plochu, což nyní budou policisté řešit s organizátory,“ uvedla Nováková. Policejní hlídky jsou na všech příjezdových trasách k pozemku, policisté kontrolují totožnost a také to, zda řidiči vozidel nejsou pod vlivem alkoholu nebo drog. Na místě je také antikonfliktní tým složený z osmi policistů, kteří jsou proškoleni v komunikaci při akcích s větším počtem účastníků.

„Policisté také hlídají příjezdové cesty na bývalé letiště v nedalekých Tchořovicích, kam organizátoři původně akci ohlásili. Místní zastupitelé ji však nakonec nepovolili,“ informoval redaktor Jiří Bydžovský. Kromě Čechů se akce účastní i technaři z Rakouska, Německa a Belgie.

V Uzenicích se už v minulých letech konaly tři podobné akce, podle místního starosty se obešly bez konfliktů. Obec přesto po dřívějších zkušenostech vydala vyhlášku, že se podobné akce musejí přerušit od 22:00 do 06:00, tedy v době nočního klidu. Organizátoři však během dnešní noci tuto vyhlášku porušili, když v kolem jedenácté hodiny večer začala opět hrát hudba.