Tisícovka příznivců techna se sjela k Hadince u Opavy

Opava - V Hadince u Opavy probíhá technoparty, akce se zatím účastní necelá tisícovka lidí. Další dva tisíce ale podle organizátorů přijedou v pátek. Technopárty je povolená a na tomto místě se koná už podruhé.

Po prvním noci technoparty, zůstala tančit pouze hrstka technařů, hlasitá hudba však hraje dál. Sjeli se sem DJové z Česka, Něměcka, Francie nebo Holandska. „Je tady zhruba 23 pódií nebo sound systémů a počítá se až 52 systémů, které tady přijedou hrát z celé Evropy,“ upřesňuje Vítězslav Oleják. 

Akce by se podle účastníků mohla jmenovat Moravia tech, protože žádná větší se v letošním roce na Moravě nechystá. Na dodržování pořádku bude dohlížet policie, pronajímatel pozemku Jan Barabásch si ale zatím na žádné nepokoje neztěžoval: "Loni jsme to zkusili poprvé a bylo to v pohodě, jako zatím i letos. Je to první den, tak doufejme, že to všechno dobře dopadne. 

Na místě budou složky dopravní policie, které budou kontrolovat přijíždějící a odjíždějící účastníky, jestli nepožili alkohol nebo jiné omamné látky. „Bude tady taky kriminální policie kvůli extrémistickým slupinám a drogám,“ dodává tiskový mluvčí PČR Opava René Černohorský. Technoparty v Hadince u Opavy bude probíhat až do neděle.