V Uzenicích je ticho, technaři odjíždějí

Uzenice - Z technoparty v Uzenicích, kde hudba hrála od středy odpoledne, odjíždějí tanečníci, akce totiž končí. Dokonce už v noci na neděli bylo na místě méně tanečníků než v předchozích dnech. Nyní je tu sotva stovka lidí. I na dalších místech v ČR, kde se o víkendu konaly technoparty, akce skončily a začíná se uklízet.

Od rána už je na louce u Uzenic ticho, organizátor odpojil soundsystémy. „Nad ránem začali technaři odjíždět, nyní je tam už jen 150 až 200 lidí,“ uvedla policejní mluvčí. Dopravní komplikace zatím nejsou hlášeny. V sobotu večer nicméně dopravní problémy způsobili zvědavci, kteří se jeli na technoparty jen podívat, aniž chtěli na louce tančit s davem.

Akce ve středu začala jako soukromá oslava narozenin a je povolená až do nedělní půlnoci. Organizátor policistům přiznal, že mu akce přerostla přes hlavu, očekával maximálně 2000 lidí. V průběhu akce ale na technoparty tančilo i víc než 4 000 technařů.

Hlavně organizátor nepočítal s tím, že déšť rozmočí pronajatou plochu určenou k parkování aut. Po dopravním kolapsu v pátek večer přestala policie pouštět auta technařů až k louce, kde se tancovalo. Místní začali po zkušenostech z tohoto víkendu podepisovat petici, aby se podobné akce už v okolí konat nesměly.

Soundsystémy ztichly i na dalších místech v ČR

Technoparty se o víkendu konaly i na dalších čtyřech místech v republice, všechny akce se ale obešly bez větších incidentů.  

V Údrči na Karlovarsku a v Krajkové na Sokolovsku tanečníci také pomalu opouštějí technoparty. Tady se ale obou akcí účastnilo méně lidí než v Uzenicích. Sešlo se zde od pátku jen pár stovek technařů. Akce se obešly bez větších incidentů. Nyní se na místě pomalu začíná uklízet.

Také na Liberecku u Albrechtic skončila technoparty, která se zde konala od středy. Na místě už je jen několik desítek lidí. Technoparty bude ale mít zřejmě dohru u místních úřadů. Policie oznámila, že odbor životního prostředí libereckého magistrátu zahájil s organizátorem akce řízení kvůli podezření, že porušil zákon o myslivosti. Hlasité soundsystémy prý plašily zvěř.

Na Opavsku v Nových Oldřůvkách se také dotančilo. V průběhu víkendu zdejší akci navštívilo až pět tisíc lidí. I zde se účastníci technoparty dnes v poklidu rozešli.