Radnice v Dubí bojuje s prostitucí

Dubí - Radnice v Dubí stále hledá cestu, jak z centra města dostat prostituci. Díky vyhlášce sice zmizela většina pouličních prostitutek, město ale neví, jak z hlavního tahu vymýtit nevěstince. Chce proto mimo jiné rozšířit kamerový systém, který by měl odradit zákazníky.

Lidé nejen z Česka znají Dubí jako ráj prostituce. Radnice proto hledá cesty, jak ji z města dostat. Zatím se jí díky vyhlášce povedlo omezit počet prostitutek přímo v ulicích. Pokud totiž dívky nabízejí sexuální služby venku, dostávají pokuty.

Trnem v oku místním jsou ale hlavně nevěstince. Podél silnice E55 je jich jen v Dubí přes deset. Většinou jde o soukromé domy, které město kontrolovat nemůže. Radnice se proto rozhodla pro jinou taktiku a chce veřejným domům odloudit zákazníky. Z drtivé většiny jde o klientelu ze sousedního Saska.

„Chystáme v německém jazyce billboardy, že v našem městě platí vyhláška, že sjednávání, přijímání a poskytování prostituce na veřejných místech je trestné,” uvedl starosta Dubí Petr Pípal.

Zároveň ve městě přibudou i kamery a namířeny budou právě na trasu E55. Podle radnice by právě kamerový systém mohl odradit i otrlejší zákazníky nevěstinců. Město už projekt projednává s úřadem na ochranu osobních údajů.