Policie obvinila z kuplířství děčínský gang

Děčín -  Policie obvinila z kuplířství šest mužů a jednu ženu, kteří provozovali prostituci na Děčínsku. Organizovaná skupina operovala ve třech nočních klubech v Rumburku, Varnsdorfu a Jiřetíně pod Jedlovou. Na případu pracoval Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Organizovaná skupina šesti mužů z Čech a jedné ženy z Ukrajiny ve věku 28 až 39 let nelegálně podnikala v oblasti sexuálních služeb nejméně od roku 2004. V případě prokázání viny jim hrozí až osmiletý trest vězení. Pět členů skupiny je ve vazbě.

Detektivové celou skupinu sledovali několik měsíců. Hlavou organizace je podle nich devětatřicetiletý majitel podniků. Ten je údajně pronajímal dalším osobám, které je pak provozovaly. Podle odhadu detektivů prošlo nočními kluby nejméně 60 žen různých národností, které ze svého výdělku pravidelně odevzdávaly zhruba polovinu „zaměstnavatelům“.

Podle Hantáka nic nenasvědčuje tomu, že by ženy provozovaly nejstarší řemeslo nedobrovolně. Při sedmi domovních prohlídkách byla mimo jiné zajištěna i větší finanční hotovost v řádech statisíců v různých měnách. V době zásahu policistů se v nočních klubech nacházelo 17 žen ve věku od 18 do 40 let. Některé z nich provozovaly prostituci převážně s německou klientelou pouze příležitostně. Jedna z žen původem z Běloruska se na území České republiky zdržovala nelegálně.