Karlovarští policisté odkryli výrobnu marihuany

Karlovy Vary - Policie z Karlových Varů má za sebou akci, při které odkryla rozsáhlou výrobu marihuany v regionu. Kriminalisté zajistili jak výrobnu drogy, tak stovky rostlin konopí. A zatkli dva podezřelé.

Umělé osvětlení na časové spínače, speciální hnojiva, teploměry a klimatizace. Zařízení pěstírny bylo podle kriminalistů na vysoké úrovni. „Toto je místnost, kde docházelo k předpěstování sazenic konopí a následnému sklízení,“ popisuje pěstírnu karlovarský kriminalista, který na případu pracoval. 

Nenápadnou pěstírnu ukrytou na okraji regionu v zemědělské oblasti sledovali kriminalisté déle než dva měsíce. Lidé ze sousedství se shodují, že kolem domu byl většinou klid. Občas tam zastavila luxusní auta, potvrzují někteří obyvatelé Kladrub.  

Jestli jsou zatčení muži součástí organizované skupiny, policisté zjišťují. Zabavené drogy kriminalisté pošlou na expertízu. „Jedná se o startovací drogu, která se objevuje na diskotékách, ale poslední dobou není výjimkou ani ve školách,“ říká mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Proto ani pěstování a výrobu tzv. měkkých drog jako je marihuana podle odborníků není možné podceňovat. „Co se týče velkých výroben, tak jsou nebezpeční hlavně ti lidé. Ti v tom vidí především balíky peněz. Jim potom na lidských životech nezáleží,“ tvrdí pracovnice K-centra v Karlových Varech Věra Zettlová. 

Za výrobu drog hrozí mužům až deset let vězení.