Zloději odvezli tuny šrotu z městského pozemku v Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Skoro dva týdny kradli zloději kov na městském pozemku v Ústí nad Labem, odvezli tuny šrotu a obratem ho zpeněžili v sousední sběrně. Strážníci, kteří jim měli šrot zabavovat, ale zakročili až dnes, po upozornění redaktorky České televize.

Desítky lidí vybavené lopatami, krumpáči a kárkami chodily na městský pozemek krást bezmála dva týdny. Státní policie tady v poslední době rozdala přes 100 pokut. Neštěmická radnice, které pozemek patří, přitom věděla o nájezdech zlodějů minimálně několik dní. Na pozemku stávala sběrna, její zástupce ale uvedl, že pozemek již předali městu. Několikrát se pokoušeli volat městskou i státní policii, nebyl však zájem. Mluvčí Policie ČR Ústí nad Labem Veronika Beranová vysvětlila, že policisté radnici informovali, dostali však odpověď, že to nevadí. Starostka MO Ústí nad Labem - Neštěmice Liana Wagnerová chtěla problém řešit na začátku příštího týdne. Zjistila totiž, že nabývá neúnosných rozměrů. Městská policie, která má všem zlodějům šrot zabavovat i s kárkami, zasáhla až během natáčení České televize. Zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem Jan Novotný přiznal, že policisté nejdříve nevěděli, čí pozemek je. Až dnes se dozvěděli, že pozemek je obecní a proto zasáhli až dnes. Zloději šrot obratem prodávali ve sběrně o pár desítek metrů dál. Přestože pracovníci sběrny věděli, že šrot je kradený, vykupovat jej nepřestali.

Městská policie bude nyní areál hlídat čtyřiadvacet hodin denně. Všechny přistižené zloděje čeká předvolání k přestupkové komisi.