Ostravané si na bohoslužbě připomněli oběti havárie tramvají

Ostrava – Na ekumenické bohoslužbě ve Vřesině nedaleko Ostravy vzpomněli lidé obětí srážky tramvají, k níž došlo právě před šesti týdny na vřesinské jednokolejné trati. Tři lidé po nehodě zemřeli, mnoho dalších bylo zraněno. Podobná bohoslužba za oběti hromadné havárie se v Moravskoslezském kraji uskutečnila poprvé. Šest týdnů, které uplynuly od srážky, by přitom podle ostravského Krizového centra měla být dostatečně dlouhá doba na to, aby se lidé nehodou dotčení mohli vzpamatovat.

Lidé, kteří byli dotčeni tragickou událostí, se po skončení mše zúčastnili veřejné rozpravy, kde se dozvěděli, jak se mají dále vyrovnávat z prožitou situací

O bohoslužbě naopak nevěděl a nemohl se jí zúčastnit řidič tramvaje Petr Hroch, který podle policie nehodu zavinil. Vyšetřovatelé tvrdí, že nepočkal na křížení s protijedoucí tramvají, s níž se jeho souprava posléze srazila. Drážní inspekce ovšem přistavuje správní řízení s vedením Dopravního podníku. Ten totiž uvedl, že tramvaje proti sobě na jednokolejné trati již několikrát vyrazily, nikdo to však neohlásil.