Začal velký pražský pivní festival

Praha - Na pražském výstavišti poteče až do konce měsíce pivo proudem, začal totiž desetidenní Český pivní festival Praha 2008. Kromě tradičního českého nápoje můžou návštěvníci ochutnat i pochoutky typické české kuchyně.

Pražský pivní festival nabídne 31 značek piva od deseti českých pivovarů. Kromě venkovního sezení je připraveno i 10 000 krytých míst. Každý půllitr bude čepován do skla a platidlem bude speciálně ražený pivní tolar. Kromě piva pořadatelé připravili i stan pro milovníky vína. Vychutnat si bude možné i práci českých uzenářů, pekařů, řezníků a cukrářů.

Čeští pivovarníci se s největší pravděpodobností již brzy dočkají v rámci Evropské unie chráněného zeměpisného označení „České pivo“. Ředitel pivního festivalu Jan Hübner zdůvodňuje snahu o získání značky tak, že české pivo si jistě kromě odpovídající prezentace a vlastního festivalu zaslouží i výjimečné označení.

Návštěvníci se na festivalu budou moci nasytit i kulturně - během deseti dní vystoupí například Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, Sto zvířat nebo Polemic. Festival vyvrcholí prvního června speciálním programem pro děti.