Českobudějovické radní trápí kapacita rekonstruovaného fotbalového stadionu

České Budějovice - Radní v Českých Budějovicích zažili nepříjemné překvapení. Právě rekonstruovaný fotbalový stadion ve městě prý nebude stačit kapacitou. Podle zástupců fotbalového svazu by měla radnice dobudovat dalších tisíc míst, jinak nesplní podmínky projektu Ligové stadiony 2012. Vedení města to zaskočilo, protože peníze na další úpravu projektu už nemá.

Vyhřívaný trávník - jedna z dalších etap rekonstrukce stadionu. Firma teď pokládá do země speciální potrubí. Fotbalistům tak dovolí hrát i v nepříznivém počasí. Oprava fotbalového stánku trvá pět let. Pracovníci stavebních firem už vybudovali 3 nové tribuny. Jiří Glowacz z SK Dynamo ČB sdělil, že kapacita tribun je 6 800 míst. Kapacita ale neodpovídá projektu Ligové stadiony 2012, který je přístupný na stránkách svazu. Na tribuny by se mělo vtěsnat 8 tisíc lidí.

Josef Dráb, předseda komise pro bezpečnost a výstavbu stadionů ČMFS, podotkl, že taková kapacita je schválená a v žádném případě se nebude měnit. Náměstek primátora ČB Rudolf Vodička (KDU-ČSL) se nechal slyšet, že tato informace mu doslova vyrazila dech. Případná výjimka by podle zástupců klubu situaci neřešila, což potvrdil i Jiří Glowacz.

Architekt nechce zbourat nové zastřešení. Navrhuje úpravu hlavní tribuny, kterou ještě čeká rekonstrukce. „Po obou stranách hlavní tribuny existuje rezerva pro to, aby tento požadavek mohl být naplněn,“ vyjádřil se architekt Jiří Brůha. Podle náměstka Vodičky radnice se zvýšením kapacity nepočítala. Rudolf Vodička dodal, že čas je až do roku 2012 a do té doby se situace vyřeší.

Radnice se pokusí získat peníze například ze státního rozpočtu. Kdy začne klíčová rekonstrukce západní tribuny, zatím není jasné.