Rozsáhlý zátah na cizince

Pardubice - Krátce před sedmou hodinou ranní zahájila Služba cizinecké a pohraniční policie akci s názvem \"Cizinec\". Stovky policistů kontrolovaly nejčastější prohřešky, jakými jsou například nelegální pobyt na území České republiky či neplatná víza.

Jak uvedla Ivana Ježková, mluvčí cizinecké a pohraniční policie v Pardubicích, policisté hledali zejména na vytipovaných místech – ubytovnách, v prostorách průmyslových zón a na komunikacích vedoucích od státních hranic apod. Například v Pardubicích se policisté vydali na stavbu univerzity, kde pracuje více než šedesát cizinců – převážně Slováků a také Ukrajinců. Několik z nich sítem neprošlo.

Otto Mach z Celní správy Hradce Králové potvrdil, že na tržnicích se k policistům přidali i celníci, kteří zjistili nedostatky zejména ve východočeském kraji.” Zaměřují se na vyhledávání případně prodávaného zboží, které by mohlo být padělkem nebo napodobeninou značkového zboží,” uvedl Mach.Služba cizinecké a pohraniční policie potvrdila, že počet podobných akcí bude nadále stoupat.