Speciální karta zlevní pobyt v Klášterci a Kadani

Klášterec nad Ohří, Kadaň - Výlety do Klášterce nad Ohří, Kadaně a jejich okolí budou přitažlivější než dřív. Zajistí to speciální karta 3K, kterou obě radnice nabízejí. Umožňuje volný vstup do muzeí, zámků, na koupaliště, nebo i do lázní. Karta poskytne majiteli také slevy v hotelích a restauracích a je možné ji pořídit v rozmezí od tří set do třinácti set korun.

Intenzívní zážitky za co nejvýhodnější cenu by měla nabídnout karta 3K. karta vzbudí zájem, je přesvědčený Pavel Čermák z Aquaparku Klášterec nad Ohří. Projektový manažer Roman Němec doplnil, že s kartou lze opravdu ušetřit. Turisté si mohou vybrat kartu podle délky pobytu - dvoudenní nebo pětidenní. Místostarosta Klášterce Tomáš Šroubek uvedl, že cílem je především, aby návštěvníci zůstali co nejdéle.

Nabídka vytištěná na kartách je jen vodítkem, s pomocí internetu si každý může sestavit výletní program podle svých představ. Miroslav Foltýn z Městského úřad Klášterec nad Ohří dodal, že kartu v podobě voucheru, opatřenou čárovým kódem, je možné vytisknout třeba v obývacím pokoji. Podle starosty Kadaně Jiřího Kulhánka je nákup přes internet mnoha lidem bližší, než někam chodit pro vstupenku. Manažer Němec doplnil, že kartu lze koupit v předstihu.

Autoři projektu 3K připouštějí, že způsob jak přilákat turisty na severozápad republiky hledali dlouho. Nyní jsou přesvědčeni, že uspějí a návštěvníci se budou vracet. Chtějí hlavně ukázat, že severozápadní Čechy už dávno nejsou jen krajem chladících věží komínů a drátů.