Českým Krumlovem projela svatební kolona Elvisů

Obyvatelé i návštěvníci Českého Krumlova dnes zažili nebývalou podívanou. Do ulic města vyjelo několik desítek motorkářů, kteří tu navodili atmosféru rock´n´rollu z přelomu 50. a 60. let. V sedlech Harleyů seděl totiž Elvis Presley - a bylo jich tu hned několik.

Nablýskané stroje, burácející motory a všude spousta přihlížejících. Tak to dnes vypadalo v ulicích Českého Krumlova. „Dneska tu jde o svatbu jednoho z největších stavitelů motocyklů v Čechách,” vysvětluje jeden z organizátorů „akce” Ondřej Hrůza.

To, že se někteří motorkáři od těch dalších poněkud liší, zaznamenali místní obyvatelé i návštěvníci města. Tolik Elvisů pohromadě ještě nikdo z oslovených kolemjdoucích neviděl. Překvapení neskrýval ani sám ženich David Kohout: „Čekal jsem leccos, protože je dobře znám a vím, že jsou to blázni praštěný a že si určitě něco vymyslí, ale tohle je moc. Třesou se mi kolena.” Svůj fotoaparát nenechali v klidu ani američtí turisté, pro které byl takový výjev uprostřed Evropy opravdovým překvapením.

Sehnat kostým Elvise Presleyho není vůbec jednoduché - zvláště když je jich potřeba rovnou dvacet. „Museli jsme to shánět dlouho dopředu a samozřejmě se to podařilo. Ale nestačilo to, potřebovali jsme jich víc,” stěžuje si Ondřej Hrůza. Svatební průvod byl opravdu stylový - vedle Elvisů nechyběl ani pravý americký cadillac ani další hvězda tehdejší doby - Marylin Monroe.

Motorkáři se letos do Českého Krumlova vypraví ještě jednou o prázdninách. Tolik Elvisů pohromadě ale návštěvníci už patrně neuvidí.