Soutěž na přestavbu stadionu v Hradci Králové neprobíhá zřejmě korektně

Hradec Králové - Radnice v Hradci Králové vyhlásila soutěž na přestavbu fotbalového stadionu. Jeden z účastníků tendru firma ECE tvrdí, že konkurz neprobíhá korektně. Má podezření, že jeho soupeř J&T upravil svoji nabídku až po uzávěrce a navíc zveřejnil nepravdivou informaci, že už soutěž vyhrál. Konečné rozhodnutí zastupitelstva o vítězi soutěže se odkládá na srpen nebo září.

Bitva o vítěze v soutěži na přestavbu fotbalového stadiónu „Pod lízátky“ v Hradci ještě neskončila a dva ze tří finalistů si už vjeli do vlasů. ECE průběh tendru hodnotí: nehraje se fér, konkurent doplnil nabídku po uzávěrce. Petr Vávra z ECE Projekt management uvedl, že na veřejnosti se objevily vizualizace od konkurenta společnosti J&T, které na oficiální prezentaci na mimořádném zastupitelstvu města nebyly k vidění a zřejmě ani nejsou součástí oficielní investiční nabídky. Obchodní ředitel J&T Real Estate Martin Kodeš přiznal, že vizualizace opravdu součástí nabídky nejsou. Jsou určeny pro širší veřejnost.

Firmě ECE rodiny Ottových z Hamburku vadí, že soupeř J&T Real Estate ze skupiny podnikatele Patrika Tkáče informaci, že soutěž vyhrál, zveřejnil v Hospodářských novinách ještě před tím, než vůbec zasedla hodnotitelská komise. Ředitel Kodeš doplnil, že poskytnuté informace deník upravil. Druhý den list informaci dementoval.

Vítěz opraví stadion a získá do nájmu či do vlastnictví pozemky, které může komerčně využít pro stavbu obchodního centra. Investice překročí tří miliardy korun. Mluvčí Magistrátu Hradce Králové Václav Svoboda vysvětlil, že hodnotitelská komise svoje jednání přerušila a k tomuto problému se sejde znovu v příštím týdnu. Vítěz prozatím není stanoven.