Policisté mají podobiznu lupiče, který v Liberci přepadl vůz Fenixu

Liberec - Policisté získali podobiznu ozbrojeného lupiče, který přepadl v úterý dopoledne v Liberci posádku bezpečnostní agentury Fenix. Portrét pachatele zveřejnili a doufají, že lidé nakrátko ostříhaného mladého pachatele poznají. Zločinec si vybral chvíli, kdy jeden z členů ostrahy obsluhoval bankomat u obchodního domu Korint v Broumovské ulici. Měl pistoli a při potyčce z ní vystřelil, ale nikoho nezranil. Lupič nakonec utekl, aniž získal peníze.

„Jeden z pracovníků bezpečnostní agentury byl u bankomatu a druhý seděl v autě. Maskovaný lupič k němu přisedl a se zbraní v ruce mu vyhrožoval,“ dodala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Pracovník Fenixu se zločincovi bránil a při potyčce mezi nimi zazněly i výstřely. Jeden vyšel z lupičovy zbraně, náboj proletěl oknem auta a nikomu neublížil. Zaměstnanec bezpečnostní agentury pak vypálil po prchajícím pachateli, minul ho však.

Lupič nasedl do svého auta a ujel. Asi pětadvacetiletý pachatel měřil okolo 170 centimetrů. Na sobě měl bílé tepláky, barevnou košili a bílé botasky. Přes obličej si ovinul žlutý šátek, hlavu si kryl plátěným kloboukem a oči brýlemi. Hovořil plynně česky. Pokud ho policisté dopadnou, hrozí mu až deset let vězení. Informace o totožnosti lupiče přijímají na telefonním čísle 974 466 450 nebo na bezplatné tísňové lince 158.