V Táboře začíná Planet Festival, město chystá dopravní omezení

Tábor - V Táboře dnes začíná mezinárodní hudební přehlídka Planet Festival, která potrvá do soboty. Vystoupí zde mimo jiné například americká skupina Bad Religion, britské popové trio Kosheen nebo belgická skupina Front 242, která patří k předním představitelům stylu Electronic Body Music. Očekává se kolem 10 000 návštěvníků a v okolí města působí komplikace v dopravě už nynější uzavírky. Policie proto lidem, kteří nemíří přímo do Tábora, radí se městu o víkendu úplně vyhnout. Diváky od vlaku či autobusu doveze na místo festivalu kyvadlová doprava.

Hlavní nápor se očekává od křižovatky od Čápova Dvora. V těchto místech je snížená rychlost na 30 kilometrů za hodinu. Bude tam provizorně zřízen přechod pro chodce, v předchozích letech tam chodili lidé přes čtyřproudou silnici na parkoviště k hypermarketům. Policisté také nasadí nepřetržité dopravní hlídky, které budou sledovat celý prostor od Plané nad Lužnicí po křižovatku na Brno a Prahu. Kvůli festivalu nasazuje maximální síly a prostředky.

Pořadatelé doporučují návštěvníkům, aby se do Tábora vypravili vlakem či autobusem, a vyhnuli se tak dopravním zácpám. Z nástupiště 22 na autobusovém nádraží je na letiště Čápův dvůr bezplatně dopraví kyvadlová doprava. Za auto na hlídaném parkovišti zaplatí diváci 200 korun, místa pro stan jsou k dispozici zdarma, řekla Martina Reková, která akci zajišťuje tiskový servis.

Planet Festival navazuje na přehlídky Go Planet Roxy a Love Planet, jež se na táborském letišti uskutečnily v letech 2003 a 2005 a vystoupili na nich například Marilyn Manson, Morcheeba, Moloko, Transglobal Underground, Nick Cave, Apocalyptica a Sisters of Mercy.

Informace o festivalu a zúčastněných kapelách jsou uvedeny na internetové stránce http://planetfestival.cz/