Spory mezi karlovarskou nemocnicí a Českou zdravotní společností pokračují

Karlovy Vary - Zdravotní ředitel Karlovarské krajské nemocnice Jiří Štefan se obává, že spory nemocnice s Českou zdravotní společností mohou ohrozit důvěru ve zdravotnické zařízení. Zástupci České zdravotní, kteří nemocnici řídili ještě loni, odmítají, že by chtěli komplikovat práci lékařů. Jsou přesvědčení, že ředitel nemocnice v Karlových Varech uzavíral nevýhodné obchody. Tvrdí, že to dokazuje policejní vyšetřování.

Jiří Štefan si podle svých slov není vědom žádného problému. Podle něj je vztah mezi pacientem a zdravotnickým zařízením otázkou důvěry. Chování bývalých manažerů prý takový vztah ničí. Manažer České zdravotní pro Karlovarsko David Hanzl však namítá, že není snahou společnosti jakkoliv poškodit jméno nemocnice.

Policisté potvrdili, že se trestním oznámením České zdravotní zabývají. Zatím ale není jasné, jestli někdo porušil zákon. „Trestní stíhání není vedeno proti žádné jednotlivé osobě. V současné době byly zahájeny úkony trestního řízení,“ sdělila mluvčí západočeské policie Ilona Týmlová. Trestní oznámení podali také lékaři. Ti se domnívají, že pro nemocnici nevýhodné smlouvy naopak uzavírali manažeři České zdravotní společnosti. Její zástupci to ale odmítají.