Hluk z brněnské streetparty obtěžoval okolní obyvatele

Brno  - Až dnes brzo ráno skončila afterparty pouličního festivalu ProtestFest, který začal v sobotu odpoledne v areálu Střelnice v Brně-Pisárkách. V noci rušila hlasitá taneční hudba obyvatele okolních rodinných domků. Policisté přijali celkem pět stížností na hluk. Kolem čtvrté ráno tedy požádali organizátory párty, aby ztlumili zvuk aparatur. Poté co hudba v parku ztišila, zůstalo na místě ještě několik desítek lidí až do ranních hodin.

Nejvíce lidí se zúčastnilo večerního pochodu přes centrum Brna. Podle různých odhadů to bylo 600 až 800 lidí. Dohlíželo na ně asi 300 policistů a strážníků, kteří kvůli přestupkům předvedli policisté za celou dobu konání akce čtyři lidi, například kvůli opilství, neuposlechnutí výzvy veřejného činitele a černý výlep plakátů. Policisté v davu našli také jednoho člověka, po kterém bylo vyhlášeno pátrání.

Letošní ročník pouličního festivalu alternativní kultury je letos věnován otázce globálního oteplování. Příští týden se ve spojení s ProtestFestem koná řada akcí zaměřených na toto téma. V pondělí a ve středu mohou lidé ve Starém pivovaru zhlédnout ekologicky zaměřené filmy, v úterý ekologové pořádají karneval na kolech.