Bankovní lupič z Ostravy má dvojníka

Ostrava - Policisté stále hledají lupiče, který minulý pátek přepadl pobočku GE Money bank v Ostravě. Krátce po loupeži se sice domnívali, že pachatele zadrželi, nakonec ho ale museli propustit.

„Mám v Ostravě dvojníka.” Těmito slovy uvítal policisty muž, když ho za tři hodiny po přepadení banky přišli zatknout. To kriminalisté ještě netušili, že se spletli. V tu chvíli měli několik náznaků, že banku vyloupil. Podle Radovana Vojty, kriminalisty z Městského ředitelství Policie České republiky v Ostravě, měl muž v práci vykázanou směnu do čtrnácti hodin, což potvrzovali i někteří lidé. Prověrkou se ale zjistilo, že tento muž již v práci fyzicky nebyl o půl desáté ráno. Výslech podezřelého trval šest hodin. Na jeho konci policistům nezbylo, než ho propustit domů. Neměli žádný důkaz. Velitel Kriminální policie Ostrava Tomáš Landsfeld dodává: "Byl srozuměn s tím, že postupujeme v rámci zákona, a naším cílem je zjistit pachatele, nikoliv šikanovat občany.”

Kdo z banky odnesl minulý pátek desetitisíce korun, policisté zatím nezjistili. Nejvíce spoléhají na záznam z kamery, která zločince natočila. Podle Evy Chaloupkové, tiskové mluvčí GE Money Bank, jsou všechny pobočky této banky velmi dobře zabezpečeny a díky spolupráci s Policií České republiky je ve většině případů pachatel takovýchto trestných činů dopaden. Pokud policisté lupiče přeci jen vypátrají, pak mu hrozí až deset let za mřížemi.