V Brně hořely podzemní garáže

Brno - Čtyři hasičské jednotky musely v úterý večer vyjet k požáru v podzemních garážích v Brně-Medlánkách. 84 lidí bylo evakuováno. Nikdo nebyl zraněn a lidé z okolí se brzy vrátili domů. Celková škoda se podle operačního důstojníka jihomoravských hasičů odhaduje na tři miliony korun. Požár se rozšířil od dvou osobních aut a poškodil technické zařízení budovy. Po jeho příčině nyní pátrají vyšetřovatelé Hasičského záchranného sboru. Nejspíše šlo o technickou závadu na jednom z aut.

Dým a zápach začal unikat z podzemních garáží obytných domů v ulici K Babě kolem druhé hodiny v noci. Podle velitele zásahu Romana Stejskala byl prostor garáží extrémně zakouřený. Museli proto počkat, až hustý šedý kouř z garáží alespoň částěčně vyprchá. „Trvalo zhruba 20 minut, než se podařilo najít ohnisko požáru,“ dodal.

Dvě osobní auta, od kterých se požár rozšířil, zcela shořela a poškodila i okolní zaparkované vozy. Hasiči museli evakuovat také obyvatele okolních domů. Do svých bytů se mohli vrátit kolem půl páté ráno.