Dramatická honička s opilým řidičem na Rychnovsku skončila zraněním policisty

Rychnov pod Kněžnou - Zlomeninu ruky utrpěl policista během dramatické honičky na Rychnovsku. Opilý řidič zde ujížděl hlídkám po okresních silnicích skoro třicet kilometrů, až mu jedno z policejních vozidel zablokovalo cestu. Opilec do auta narazil, policista utrpěl zranění ruky, jeho kolega ve voze šok. Řidiči hrozí obvinění z opilství a útoku na veřejného činitele. Dnes to oznámil rychnovský policejní ředitel Zdeněk Hlaváček.

Podezřelý řidič na sebe upozornil v podvečer v Týništi nad Orlicí, kde jel jednosměrkou v protisměru. Policejní hlídka se muže pokusila zastavit, ten však na výzvy nereagoval a ujížděl ve své Škodě Forman směrem na Hradec Králové. Při riskantní jízdě kličkoval mezi auty a srážel středové patníky na nyní opravované silnici. Do stíhání řidiče se pak zapojila i druhá policejní hlídka z Třebechovic pod Orebem.

Stíhaný řidič se oběma hlídkám snažil ujet, když svůj vůz stočil z hlavní silnice na okresní silnice rychnovského okresu. „Odhadem po okreskách ujel asi 30 kilometrů a na výzvy policistů nereagoval. Snažil se policisty vytlačit ze silnice,“ řekl Hlaváček. Nakonec se v Přepychách dostal do uličky, kde mu třebechovická hlídka vjela do cesty. Řidič do jejího auta  narazil a jeho auto ještě mírně poškodilo i vůz druhé hlídky.

Zadržený muž se hlídce přiznal, že pil alkohol, a proto ujížděl. Nepodrobil se však dechové zkoušce, až následně odběru krve a moči. Je možné, že opilý řidič má na svědomí i jinou trestnou činnost, zda tomu tak je, policie prověřuje.