Policie v Mladé Boleslavi zaměstnává zdravotně postižené

Mladá Boleslav - Pět zdravotně postižených kolegů zaměstnává Městská policie v Mladé Boleslavi. Invalidní strážníci mají za úkol kontrolovat záběry z kamerového systému a už přišli na řadu přestupků a trestných činů. „Je to kvalitní kádr a jsme s nimi velmi spokojeni," chválí nové strážníky ředitel mladoboleslavské městské policie Tomáš Kypta.

Protože zdravotně postižení lidé většinou velice těžko shání práci, rozhodl se magistrát Mladé Boleslavi po domluvě s městskou policií zaměstnat několik handicapovaných lidí, včetně vozíčkářů, kvůli kterým byla služebna zařízena jako bezbariérová.

Jedním z postižených policistů je Petr Klein. Ten vystudoval střední stavební školu, ale ve svém oboru pracovat nemůže, protože od šestnácti let trpí sociální fobií. Tato nemoc, která má často charakter panického záchvatu, mu znemožňuje vykonávat většinu zaměstnání v kolektivu. S prací u policie je ale Petr Klein velmi spokojený. „Jsem rád, že mám tuhle práci, je to pro mě velká šance a výzva,“ říká k tomu.

Městská policie má stále ještě jedno volné místo pro kamerového pracovníka a už nyní se o něj uchází dalších šest zdravotně postižených zájemců.