Studenti z Čelákovic požadují odstoupení současné ředitelky

Čelákovice - Stovka studentů a desítky rodičů ráno protestovaly před gymnáziem v Čelákovicích. Nesouhlasí s některými kroky ředitelky Lenky Pehrové a vadí jim její chování. Dokonce sepsali i petici. Jediným řešením vážné krize je podle nich odstoupení nebo odvolání ředitelky.

Všichni v černém, se svíčkou v ruce - smuteční pochod Čelákovicemi a symbolický pohřeb podle studentů nejlépe vyjadřuje situaci na zdejším gymnáziu - konec kvalitního vzdělání a neustálá atmosféra strachu. Za viníka všeho označují ředitelku školy Lenku Pehrovou.

Student zdejšího gymnázia Jan Kec sdělil, že od svého nástupu do funkce ředitelky vystřídala Lenka Pehrová 15 profesorů, což podle něj snižuje kvalitu výuky. Studentský protest podporují i rodiče žáků, sami mají s ředitelkou několik negativních zkušeností. Vadí jim hlavně její arogantní chování a neschopnost o problémech diskutovat.

Marie Matoušková, matka jednoho ze studentů, je přesvědčena o neschopnosti ředitelky udržet si kvalitní pedagogy. Studenti svým protestem bojují za lepší budoucnost gymnázia, a tu vidí jedině v odstoupení ředitelky z funkce. Petici s tímto požadavkem už zaslali i na krajský úřad. Mluvčí Středočeského kraje Martin Kupka potvrdil, že proběhlo jednání a úřad teď prověří jednotlivé body petice.