Inspekce ministra vnitra vyšetřuje v Karlových Varech další případ zastřeleného policisty

Karlovy Vary - V Karlových Varech se včera večer zastřelil policista, sebevraždu provedl přímo na služebně v centru města, jedná se již o druhou sebevraždu v krátké době. Případ vyšetřuje Inspekce ministra vnitra, její mluvčí uvedla, že jakmile budou oba případy uzavřeny, úřad vydá tiskovou zprávu s informací o výsledku.

Tragická událost se stala v úterý před osmou hodinou večer, policistu našli v jeho kanceláři kolegové se střelným zraněním. Mluvčí Policie ČR Karlovy Vary Zdeňka Papežová potvrdila, že policista patřil do skupiny kriminální policie a vyšetřování hospodářské kriminality a odmítla uvést další informace. Mluvčí RZS Karlovarského kraje Lukáš Hutta doplnil, že muže, který utrpěl vážné střelné poranění hlavy, se zdravotníci ještě pokoušeli resuscitovat, bohužel však marně. Asi třicetiletý muž se pravděpodobně zastřelil svou služební zbraní. Co ho k tomu vedlo, není zatím jasné, případem se nyní zabývá Inspekce ministra vnitra. S ohledem na pozůstalé a počátek šetření odmítla její mluvčí Martina Lídlová sdělit bližší informace.

V Karlových Varech se přitom v krátké době jedná už o druhý podobný případ. Ve stejné budově se v dubnu zastřelil osmatřicetiletý policejní důstojník, který navíc pracoval na stejném oddělení, tedy hospodářské kriminálce. Mluvčí Lídlová dodala, že tento případ Inspekce ministra vnitra šetří také, zatím však žádný výstup nemá.

Martina Lídlová uvedla, že jakmile budou oba případy uzavřeny, bude o výsledku informováno v tiskové zprávě.