Děti si na Vyšehradě vyzkoušely netradiční sporty

Praha - Prázdniny nanečisto si za osm let své existence získaly renomé příjemné akce, na které si mohou děti vyzkoušet i netradiční sportovní disciplíny, jako je třeba boccia, ve kterých soutěží jejich hendikepovaní vrstevníci.

Návštěvníci si mohli v rámci osmiboje vyzkoušet sportovní činnosti, které jsou nuceni zvládat právě sportovci s hendikepem. Soutěžilo se na veslovacím trenažéru, v hodu na cíl bocciovými míčky, v lukostřelbě, ve slalomu na invalidním vozíku nebo v šipkách. V rámci lanového programu měli účastníci mimořádnou příležitost vyzkoušet si slaňování po hradbách Vyšehradu, ale i další lanové atrakce.

„Moc se mi tu líbí, protože je tu hodně her. Nejlepší byl asi vrh koulí,“ říká účastník Prázdnin nanečisto Pavel Štolba. Letošní ročník zpestřili svým sportem také psi. Border Collie předvedly pod vedením svých páníčků tzv. dog-frisbee. V průběhu celého odpoledne byl navíc k dispozici skákací hrad, miniautíčka, hasičský vůz s možností vyzkoušet si vybavení hasičů nebo výcvik asistenčních psů. Závěr akce obstarala skupina Děda Mládek Illegal Band.

Prázdniny nanečisto alias zahradní slavnost pořádá už osmým rokem Jedličkův ústav ve spolupráci s Prahou 4. Výtěžek akce bude použit na nákup rehabilitačních a sportovních pomůcek pro klienty Jedličkova ústavu.

  • Hendikepovaný chlapec autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/286/28591.jpg
  • Prázdniny na nečisto autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/286/28589.jpg