V Touškově na Plzeňsku se rozpadá vedení městského úřadu

Touškov - Problémy touškovské radnice vyvrcholily nečekaným odvoláním starosty Josefa Fišera. Na něm trvala místostarostka Vilma Kunešová a část zastupitelů. Někteří radní s jeho odvoláním z funkce nesouhlasí a chtějí proto na své funkce rezignovat.

Podle slov místostarostky rozhodoval odvolaný starosta o věcech sám. Nechal opravit silnici a zvelebit městský park, to vše bez souhlasu zastupitelů. Na zakázku nevypsal žádné výběrové řízení, městskou pokladnu to přišlo na několik set tisíc korun.

Odvolaný starosta Josef Fišer se brání - peníze prý byly v rozpočtu a všichni věděli, jaká firma bude zakázku vyřizovat. Dodal také, že o některých věcech musel rozhodovat sám. Na úřadě byl totiž jediný, kdo pracoval. „Opravu silnice jsme začali projednávat až ve chvíli, kdy ta komunikace už byla rozestavěna,“ namítá Vilma Kunešová.

Někteří radní s kroky místostarostky nesouhlasí a rozhodli se na své funkce rezignovat. Jedním z nich je i radní Jiří Čechura. V zastupitelstvu však chce setrvat. Vilma Kunešová věří, že se situace na úřadě zklidní po volbě nového starosty. Ta se bude konat 10. července.