Na Opavsku se zřítilo malé letadlo, dva lidé byli lehce zraněni

Opava - V Dolním Benešově na Opavsku se v neděli večer zřítilo ultralehké letadlo. Stroj se po pádu zlomil v půli. Pilot dopadl s letounem asi 60 metrů od vzletové dráhy. Dvoučlenná posádka se lehce zranila. Sanitka převezla padesátiletého polského pilota a šestatřicetiletou ženu do opavské nemocnice na pozorování. Škoda na stroji se pohybuje okolo milionu korun. Příčinou leteckého neštěstí byla podle expertů technická závada, řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Ultralight se zřítil krátce před 20:30 v prostoru letiště Slezského aeroklubu Zábřeh. Na místo přiletěl i vrtulník, nakonec ale nebyl potřeba. Ultralehké letadlo z neznámých důvodů spadlo hned po startu. Vyletělo do výšky asi deseti metrů a zřítilo se k zemi. U nehody zasahovali také hasiči.

Nehody ultralehkých letadel jsou v Česku poměrně časté. Jen v červnu letošního roku se zřítil ultralight také na Jičínsku, kde při nehodě zahynuli dva lidé. Ultralehké letadlo havarovalo v červnu i na Tachovsku. Dva lidé byli zraněni.