Radnice v Turnově musela zavřít městský bazén

Turnov - Bazén v Turnově je v havarijním stavu a další provoz hygienici zakázali. Oprava bude stát 25 milionů korun. Do výčtu problémů, se kterými se turnovský bazén potýká, patří například špatné ohřívání vody, nefunkční vzduchotechnika nebo rozbité zařízení na dávkování chlóru.

Ředitel společnosti Městská sportovní Turnov Jiří Vele potvrdil, že problémy jsou v současné době už neúnosné. Vedoucí městského bazénu Robert Havlín sdělil, že je potřeba vyměnit vanu, která nesplňuje hygienické podmínky, stejně jako nedostačující technologii.

Bazén vyrostl před 30 lety v akci Z a město do něj sice průběžně investovalo, šlo ale jen o drobné opravy. Nyní již hygienici další výjimku nepovolili. Starostka Turnova Hana Maierová se nechala slyšet, že ještě bylo možné podstoupit taková opatření, aby byl bazén ještě pár týdnů otevřen, ale šlo by prý jen o oddálení jeho uzavření.

V celém semilském okrese žádný jiný krytý bazén není; uzavření bazénu tak postihne zejména školky a školy, které sem chodily na výuku plavání. „Mohli bychom do Jičína, ale z časových a finančních důvodů to není reálné,“ vyjádřila se učitelka MŠ Zborovská v Turnově Ivana Zámečníková.