Tříletý chlapec přežil pád z jedoucího vlaku

Lysá nad Labem (Nymbursko) - Krátce po poledni dnes z jedoucího rychlíku v Lysé nad Labem tříletý chlapec. Z pádu vyvázl jen s lehkými zraněními. Záchranná služba jej následně transportovala vrtulník na další vyšetření do pražské nemocnice v Motole. Důvod pádu zatím není jasný.

„Chlapec podle záchranářů utrpěl pouze tržnou ránu na hlavě a oděrky a odřeniny po těle, byl při vědomí a oběhově stabilní,“ řekla mluvčí Středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Rychlík jedoucí na trase Ústí nad Labem - Kolín byl sestaven ze starších vozů, které nedisponují blokováním dveří a centrálním zavíráním. Nebezpečí otevření a následné nehody je proto celkem vysoké. Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly jsou ale vozy s neblokovanými dveřmi pro provoz v České republice schváleny.

Podle Kubaly jsou důvody pádu chlapce z rozjíždějícího se vlaku předmětem právě začatého vyšetřování. Nehoda se stala několik minut po poledni. Na místo vyjela rychlá zdravotnická pomoc z Lysé nad Labem, rychlá lékařská pomoc z Nymburka a operační středisko vyslalo i leteckou záchrannou službu z Prahy. Ta jej následně převezla do Motole.