Nemocnice v Mladé Boleslavi se těší zájmu dobrovolníků

Mladá Boleslav - V Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi přes prázdniny pracuje více než padesát dobrovolníků. Pacientům na dětském nebo interním oddělení zpříjemňují pobyt v nemocnici bez nároku na honorář, a navíc ve svém volném čase.

Jednou z dobrovolnic mladoboleslavské nemocnice se stala Anna Vlasáková. V průběhu roku pracuje jako učitelka, ale díky prázdninám může nyní za pacienty docházet každý den. Nejčastěji navštěvuje dlouhodobě nemocné. Celé loňské léto pomáhala osmdesátiletému vážně nemocnému pacientovi na jednotce intenzivní péče. „Tak trošičku jsem přispěla k tomu, že se pacient uzdravil,“ uvedla Anna.

Práci dobrovolníka si oblíbil i Miloslav Hašlar. Rutinní náplní jeho dne je práce prodavače. Jakmile mu skončí směna v obchodě, vydá se za malými pacienty na dětské oddělení. „Snažím se je tady rozptýlit, udělat dobrou náladu a prostě je povzbudit,“ prohlásil dobrovolník. S dětmi si společně čtou knížky, hrají hry nebo malují obrázky.  

Boleslavská nemocnice si nemůže stěžovat - pracuje zde zatím největší počet dobrovolníků od začátku fungování projektu. Celkem je jich registrováno dvaapadesát. Nemocnice by do budoucna chtěla počty dobrovolníků navyšovat a pomocí školení zkvalitňovat jejich práci. Měl by se zvyšovat i počet oddělení, na kterých dobrovolníci pomáhají.