Majiteli kladenského skateparku hrozí trestní stíhání

Kladno - Policie u majitele kladenského skateparku zvažuje obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti. Před týdnem se do uzavřeného parku dostala skupina dětí a na jedno z nich se zřítila dřevěná bouda. Podle majitele neměly na soukromém pozemku co dělat.

Děti si do více než rok uzavřeného skateparku umí najít cestu - přeskakují zábrany nebo lezou dírami v plotě. Minulý týden se zakázaná návštěva nevyplatila čtrnáctiletému chlapci, na kterého spadl dřevěný domek. Záchranáři měli u pacienta podezření na zlomeninu dolní končetiny, jak informovala mluvčí Záchranné služby Středočeského kraje Tereza Janečková.

Případ teď vyšetřuje policie a dokonce uvažuje o tom, že majitele skateparku obviní z ublížení na zdraví z nedbalosti. Ten se nechal slyšet, že je absolutně bezmocný - děti si prý mohou dělat, co chtějí. Nejen, že vstupují i přes zákaz na soukromý pozemek, na kterém nemají co dělat, ale navíc po sobě nechávají nepořádek, a často dokonce i ničí vybavení skateparku. Stejný problém řešili i předchozí majitelé, kteří nakonec areál uzavřeli.

Primátor Kladna Dan Jiránek (ODS) sdělil, že podnájemce nebyl schopen zaručit udržení pořádku, byl tam hluk a majitel si stěžoval, že se mu tam ztrácejí věci. Naposledy se ztratila kovová vrata za 60 tisíc korun, která měla zabezpečit vstup do skateparku. Majitel už podal na neznámého pachatele trestní oznámení. „Policie začala prošetřovat i tento případ a vrata byla nalezena ve sběrných surovinách,“ dodala mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.