Hygienici a veterináři kontrolují vietnamské podniky na Chebsku

Chebsko - Prošlé maso, chybějící doklady a prodej bez potřebných povolení - to jsou nedostatky, na které přišli hygienici a veterináři při kontrolách vietnamských podniků na Chebsku. Inspekce odstartovalo podezření, že by obchodníci a restauratéři mohli nabízet psí maso.

Nejhorší situace byla v prodejně potravin ve Svatém Kříži, kde veterináři našli desítky kilogramů zřejmě drůbežího, vepřového masa a mražených ryb bez dokladů o původu zboží. Ředitelka Krajské veterinární správy Karlovy Vary Mária Slepičková potvrdila, že některé maso bylo prošlé tři roky. Mluvčí Zemědělské a potravinářské inspekce Martina Šmídtová sdělila, že hrozí riziko, že se zde namnoží nežádoucí bakterie, které pak mohou konzumentům způsobit zdravotní potíže.

Prodavačka ani neměla potřebná povolení pro obchodování s masem. Mária Slepičková doplnila, že maso ani nebylo skladováno tak, jak by mělo být. Sérií kontrol chtějí veterináři prověřit, jestli Vietnamci mezi sebou neobchodují se psím masem. V neděli hasiči ve staré stodole u Chebu našli pytel, ve kterém byla hlava psa a telete. Lidé z okolních domů mluví o tom, že stodola sloužila jako psí jatka.