Na Stodolní se střílelo, muž je mimo ohrožení života

Ostrava - Ve Stodolní ulici v Ostravě včera krátce před 20:00 zatím neznámý člověk postřelil třiatřicetiletého muže z Olomouce. Zasáhl ho do levého ramene, sanitka zraněného muže odvezla do nemocnice. Podle informací ČT zranění nebylo vážné.

Případ vyšetřují severomoravští kriminalisté. Motiv jednání zatím není známý. Podle svědků byl postřelený muž, který si dával drink v baru Divoké kočky, vylákán ven telefonátem. Pak se začalo střílet. Podle dalších svědků pachatel odjel v tmavém voze značky Audi. Policie proto část Stodolní ulice uzavřela.

Stodolní ulice patří mezi vyhlášená centra zábavy v Ostravě. Je tam velké množství různých restaurací, barů a dalších podobných zařízení. Dnešní případ není první, který se v ulici nebo jejím okolí stal.

Například loni v dubnu vyvrcholilo střelbou ve Stodolní ulici řádění skupiny příznivců hnutí skinheads. Tři výstřely tehdy nikoho nezasáhly, v policejní cele skončil devatenáctiletý ultrapravicový radikál z Dobříše.

Nedaleko ulice v centru Ostravy se střílelo i v listopadu 2006. Střelbou skončila dopravní kolize, po níž jeden z jejích účastníků vytáhl legálně drženou pistoli a střelil do nohy čtyřiadvacetiletého muže, na kterého krátce před tím najel zezadu vozem.