V Tošovicích hořel zcela nový hotel, škoda je 20 milionů

Tošovice (Novojičínsko) - V areálu Ski parku Hejn v Tošovicích na Novojičínsku hořel v neděli večer nově dostavěný hotel, který byl těsně před kolaudací. Škoda na objektu a jeho vybavení byla odhadnuta na 20 milionů korun. Požár likvidovalo skoro šest hodin osm hasičských jednotek. Zásah byl komplikovaný, hasiči museli postupně rozebírat střechu, aby se dostali k jednotlivým hořícím místům. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn, příčina požáru se vyšetřuje.

Při požáru podkroví byla poškozena nejen samotná stavba, ale i instalace, vybavení ve 12 pokojích a střecha na ploše zhruba pět krát osm metrů. Hasiči museli rozebrat střešní konstrukci, vynést spoustu nábytku a vybavení interiéru. Kvůli silnému kouři museli mít hasiči dýchací masky.

Úplně zlikvidovat požár se hasičům podařilo čtvrt hodiny před půlnocí. Do rána potom na místě zůstali na hlídce pro případ, že by se někde objevilo skryté ohnisko požáru. Vzhledem k tomu, že hotel nebyl ještě v provozu, nebyl při požáru nikdo zraněn ani nebylo nutno nikoho evakuovat.