Mladí manželé uhořeli při požáru ve svém domě

Brno - Při požáru rodinného domku ve Velkých Hostěrádkách na Břeclavsku zemřeli v noci na dnešek dva lidé. V domě bydleli mladí manželé, je proto pravděpodobné, že právě oni jsou oběťmi. Torza těl však zatím nebylo možné s jistotou identifikovat. Podle mluvčího jihomoravských hasičů není příčina požáru známa.

Hasiče k požáru přivolal kolem půlnoci soused, který zpozoroval hustý kouř a plameny. Při příjezdu první jednotky již hořela celá střecha. Domek byl zamčený zevnitř, hasiči museli vyrazit dveře.

K šíření plamenů přispívalo seno uskladněné na půdě. Strop jedné z místností se zřítil. Pod ním hasiči našli ohořelé torzo lidského těla. Zatím neurčili, zda patřilo muži, nebo ženě. Při dopoledním podrobném prohledávání spáleniště našli policisté a hasiči druhé tělo.

„Totožnost obětí požáru zatím nebylo možné určit. Teprve další vyšetřování ukáže, zda se jedná o obyvatele domu,“ uvedl mluvčí.

Škodu na majetku vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 500 000 korun. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na vedlejší domky.