Lidé bydlící v blízkosti Matiční ulice v Ústí nad Labem si stále stěžují na hluk a nepořádek

Ústí nad Labem - Lidé, kteří bydlí v sousedství Matiční ulice v Ústí nad Labem, tvrdí, že se role obrátili a v ghettu teď žijí oni. O vážnost situace se přou s magistrátem. Ústečtí radní ale se stěžovateli nesouhlasí. Záznamy ze šesti kamer umístěných v okolí Matiční ulice podle nich většinu stížností nepotvrzují.

 Starostka čtvrti Ústí nad Labem-Neštěmice Liana Wagnerová (ODS) vážnost situace kategoricky odmítá. O nafouklé bublině hovořil také primátor Ústí nad Labem Jan Kubata (ODS). Jan Černý z organizace Člověk v tísni sdělil, že v Ústí nad Labem jsou mnohem problémovější místa.

„Pokud bude jedním z dobrých byznysů nabízet sociálně slabým bydlení za komerční nájemné, které platí stát přes příspěvky na bydlení, potom s tím my jako samospráva těžko něco budeme dělat,“ nechal se slyšet Jan Kubata. Ústecký primátor trvá na tom, že změna legislativy týkající se vyplácení příspěvků na bydlení je nutná. Připouští ale, že bude těžké ji prosadit.

Podle lidí ze společnosti Člověk v tísni není třeba legislativu měnit. Stačí prý, když přestanou tolerovat prohřešky majitelů domů, kteří vydělávají na sociálně slabých.