Policisté vyčíslují škody způsobené nepovoleným kácením stromů ve Slavkovském lese

Sokolovsko - Z chráněné zóny Slavkovského lesa se už několik měsíců ztrácejí úplně zdravé stromy. Na případ vloni na podzim upozornili obyvatelé Krásna a Dolní Hluboké. Zloději kácejí dál, a to i přesto, že nemají potřebná povolení. Na místo, odkud zmizely stromy naposledy, se dnes přijeli podívat i ochránci přírody a kriminalisté.

Podle katastrálních map museli zástupci města a policie zjistit, komu patří jednotlivá území, na kterých zloději zničili nejen stromy, ale i příjezdové cesty. Postupně vyčíslují další škody. Zastupitel města Krásno Petr Zahrádka informoval, že činnost probíhala na pozemcích města Krásno, na soukromých pozemcích a na pozemcích Lesů ČR.

Zda má správa zahájit správní řízení, nebo jestli se jedná o trestný čin, který bude vyšetřovat policie, není zatím jasné, jak potvrdil referent ze Správy CHKO Slavkovský les Petr Jiran. Kriminalisté se podobnými případy zabývají od začátku roku. Krásenská radnice tehdy dokonce označila i viníky. Jak sdělil Petr Zahrádka, jde prý o obyvatele Horního Slavkova a majitele pozemku v Krásnu, pana Fialu. Zástupce firmy, která stromy v minulosti kácela, ale tvrdí, že s majitelem pozemků měl řádnou smlouvu.