Praha slibuje slevu na MHD v e-shopu, který stále nefunguje

Praha - Držitelé karty Opencard, kteří si v internetovém obchodě do konce října koupí roční kupon na MHD, dostanou desetiprocentní slevu. E-shop, který měl původně fungovat už od srpna, ale stále není v provozu. Na začátku srpna zástupci metropole tvrdili, že obchod spustí 1. září. Podle informací z infolinky Opencard se ale vůbec neví, kdy bude obchod zprovozněn. Mluvčí projektu Martin Opatrný dnes řekl, že obchod bude spuštěn během září.

Už na jaře slibovalo vedení pražského dopravního podniku, že prodej kuponů přes internet bude od srpna. Tehdy se ale prodej nespojoval s kartami Opencard, o které lidé kvůli jejich malému využití neměli zájem. Ten se zvýšil až poté, když pražský dopravní podnik oznámil, že si bez karty Opencard cestující nebudou moci koupit roční předplatný kupon na příští rok.

Podle telefonisty z infolinky Opencard je jistější se na e-shop nespoléhat a vyřídit si kupon v kamenných obchodech. V těch se ale tvoří fronty a slevu tam lidé dostanou jen do konce září. Původně měla roční sleva v e-shopu platit až do konce roku, radní to ale za týden odvolali.

Karta Opencard by měla do dvou let nahradit všechny průkazky na cestování pražskou hromadnou dopravou. Lidem už slouží také jako průkazka do městské knihovny, při placení parkovného v Praze 1 nebo při zjišťování dopravních přestupků, kterých se na území hlavního města dopustili. Do dnešního dne si o ni požádalo přes 34.000 lidí.